Daikin Altherma 3 без бојлер 16 kW

Рејтинг: Сè уште не оценето
Достапност:на залиха 1 продукт(и)
Код на производот:2345678945218

Daikin Altherma 3 H HT претставува инвестиција во удобност и заштеда на енергија. Оваа топлотна пумпа воздух-вода овозможува греење, ладење и топла вода—и притоа користи помалку енергија. Системот е идеален за сопственици што сакаат да го надградат својот бојлер или обичен систем за греење со поеколошко и поисплатливо решение.

*Најефикасна топлотна пумпа со висока температура, со користење на фреон R-32 и најекономично-еколошко решение за греење
*Работи до -28 °C надворешна температура
*Надворешната единица црпи до 75% енергијата потребна за работа од околниот воздух, а остатокот се обезбедува од електрична енергија
*Совршен избор за замена на котелот со цврсто гориво, што овозможува задржување на системот за греење и постојните радијатори
*Идеално за површини помеѓу 150-300 м2
*Достапно во 16 kW

Функцијата „Само греење“ е стандардна во производниот асортиман на Daikin и е достапна за сите три внатрешни единици. Овие поставки овозможуваат просторно греење и топла санитарна вода.

Ако покрај греењето имате и потреба од удобно ладење и топла вода, функцијата „Двонасочност“ е најдоброто решение. Достапна за сите три внатрешни единици, со оваа функција системот може да премине од греење на ладење. За овие поставки е потребен поден систем од цевки или единици со фенкојлери.

Вградената парапетна единица е единствената внатрешна единица опремена со поставки за две зони. Со функцијата „Две зони“, можете да ја регулирате температурата во две одделни зони во вашиот дом што користат различни грејни тела, како радијатори или подно греење.

Последни прегледи

There are yet no reviews for this product.
Сега напишете (краток) преглед....(мин. 100, макс. 2000 карактери)
Прво: Оценете го производот. Изберете оценка помеѓу 0 (најлошо) и 5 sвезди (најдобро). Рејтинг:
Characters written: