INVENTOR ATS16T/HU160T9

Рејтинг: Сè уште не оценето
Производител: Inventor
Достапност:на залиха 1 продукт(и)
Код на производот:5213008585737
269.000,00 ден

*Топлински пумпи од типот Matrix Split за висока ефикасност, заштеда на енергија и врвна удобност!
*А+++ енергетска класа за одлични перформанси и намалени функционални трошоци.
*Специјално дизајнирани единици со можност до 65°C за идеални услови дури и при ниски надворешни температури на околината.
*Централна контрола на вашите апарати благодарение на мултифункционалниот жичен контролер на допир.
*Лесно управување со Wi-Fi со вашиот апарат.
*Сигурна пумпа за вода која може да подигне до 9 метри и поголема ефикасност со брендовите Wilo или Grundfos.
*Максимална заштита на единицата со појасот за греење на компресорот и шасијата.

*Греење (просечно) на амбиентална температура 7°C
*Температура на водата 35°C+
*Капацитет 16 kw
-Влезна струja: 3.56 kW
-COP: 4.5
*Температура на водата 55°C+
*Капацитет 16 kw
-Влезна струja: 5.52 kW
-COP: 2.9
*Ладење на амбиентална температура 35°C
*Температура на водата 18°C
*Капацитет 14.9 kw
-Влезна струja: 4.38 kW
-EER: 3.4
*Температура на водата 7°C
*Капацитет 14 kw
-Влезна струja: 5.71 kW
-EER: 2.45
*Сезонско греење на просторот класа на енергетска ефикасност (Просечно)
*Испуст на вода на 35⁰C
-ηs (%)-182
-Енергетска класа: A+++
*Испуст на вода на 55⁰C
-ηs (%)-133
-Енергетска класа: A++
*SCOP (просечно)
-Испуст на вода на 35⁰C: 4.62
-Испуст на вода на 55⁰C: 3.41
*Напојување 380-415/50/3 V/Ph/Hz
*Помошен електричен грејач 9/3 kW/Ph
*Компресор Twin rotary Mitsubishi
*R32/1.84 kg
*Бучност(надворешна)68/55/43 dB(A)
*Бучност(внатрешна)43/32 dB(A)
*Димензии на надворешна единица 1.118x865x523 mm
*Димернзии на внатрешна единица 420x790x270 mm
*Тежина 116/45 kg
*Опсег на надворешна температурата
-Ладење
-5~43 ⁰C
-Греење
-25~35 ⁰C
-DHW
-25~43 ⁰C
*Температурен опсег на излезот на вода
-Ладење
5~30 ⁰C
-Греење
12~65 ⁰C
DHW (резервоар)
10~60 ⁰C

Последни прегледи

There are yet no reviews for this product.
Сега напишете (краток) преглед....(мин. 100, макс. 2000 карактери)
Прво: Оценете го производот. Изберете оценка помеѓу 0 (најлошо) и 5 sвезди (најдобро). Рејтинг:
Characters written: